stalen of aluminium velgen kopen

bekijk onze velgen configurator & catalogus hier

Alcar configuratorCatalogus atraxion
Druk op het logo "ALCAR" om de velgen configurator te starten en universele wielen zoals Aez, Dotz, Dezent & Enzo te bekijken.
De meeste van deze universele wielen zijn gemaakt om te passen op meerdere voertuigen en zo de productiekosten te verlagen. Er wordt dan gebruik gemaakt van centreerringen. Het nadeel daarvan is dat het volledige gewicht van de wagen wordt gedragen op de wiel bouten en een plastic centreerring wat trillingen / slijtage kan veroorzaken en dus ook minder sterk is..

Druk op het logo "ATRAXION" om de catalogus van de "dedicated velgen / staggered fitment" (*) van MAK te bekijken,
Dedicated velgen zijn in tegenstelling tot universele velgen voor 1 merk/type specifiek. D.w.z. dat alle originele accessoires van de fabrikant op deze velgen passen. bijv. de originele bouten, de logo's, bandenspanningssensors, ... maar het grootste voordeel is dat deze velgen een perfecte pasvorm hebben, het gewicht wordt dus gedragen door de wiel naaf & de wiel bouten, net zoals bij uw originele Audi velgen, Bmw velgen, Mini velgen, Volkswagen velgen, Jaguar velgen, Landrover velgen, Volvo velgen, Mercedes velgen, Porsche velgen,

wij bieden u 2 types velgen aan:

Stalen velgen, wintervelgen?
Stalen velgen zijn goedkoper, minder gevoelig voor krassen en bestand tegen zout.
Een stalen velg is over het algemeen zwaarder (grotere onafgeveerde massa) waardoor de band meer grip heeft in de sneeuw
Dus kan je beter een stalen velg kopen voor de winter... u kan een prijs aanvragen telefonisch of per mail.
Het grootste nadeel van een stalen velg is dat deze minder fraai is.

aluminium velgen, zomervelgen?
Aluminium velgen zijn er in alle maten, merken, designs. Ze bestaan meestal uit 1 deel (monoblock), maar soms ook uit meerdere delen (meerdelige velgen). Wij beperken onze verkoop tot monoblock velgen omdat de prijs van meerdelige velgen enorm kan oplopen en te weinig meerwaarde gaat bieden.

 

PRIJZEN?

De prijzen die u kan vinden in de folder van "ATRAXION" zijn excl. uw korting & excl. btw.
Mail ons volgende gegevens door op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- MERK & TYPE WAGEN: BIJV. VOLKSWAGEN GOLF 4
- MOTORINHOUD & VERMOGEN: BIJV. 1.9TDI - 110KW
- BOUWJAAR: BIJV. 05/2002
En uiteraard de velg die u graag ziet. u kan bij iedere foto steeds de benamingen terug vinden. Wij sturen u a.s.a.p. een vrijblijvende offerte door.


complete wielen

Uiteraard bieden wij u ook complete wielen aan (winterbanden met velgen, zomerbanden met velgen). Laat ons uw velgen keuze en banden voorkeur weten dan sturen wij u spoedig een offerte
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

opgelet: niet alle soorten wielbouten passen op alle velgen!

Bij elke velgen set (met uitzondering dedicated velgen / staggered fitment) moeten de gepaste wielbouten geleverd worden. Zo heb je bij conische wielbouten nog eens verschillend aantal graden zoals bijv. 60° conisch, 70° conisch. Alsook de lengte van de bouten ...Het verschil is zeer moeilijk te zien met het oog en kan catastrofale gevolgen hebben.
 

conische wielbouten, ronde wielbouten & platte wielbouten


anti-diefstal bouten verwijderen

Slotbouten, antidiefstal bouten, veiligheidsbouten, ze zijn er om dieven tegen te houden, jammer genoeg soms ook de eigenaar. Wanneer de bouten te vast staan, kunnen ze soms, zelf met de juiste sleutel, niet los gemaakt worden. Daarom is het zeer belangrijk om wielbouten vast te zetten met het correcte aanhaalmoment!

Hoe kun je dit oplossen?:
- zijn de bouten afgedraaid? iets kleinere dop vast kloppen op antidiefstal bout
- uitboren met diamantboor
- is de bout kapot? Moer lassen op veiligheidsdop
- Er bestaan speciale doppen die d.m.v. een luchtsleutel griperen op de veiligheidsbout
- Wielbout losrijden door zig-zag rijden met 2 bouten (anti-diefstal bout + gewone bout ter beveiliging (gevaarlijk!)