Image

SPIJKER IN BAND

Waaraan herken je een lekke band?

U merkt zichtbaar drukverlies of krijgt een melding van de bandenspanningssensoren.
Soms ervaar je minder duidelijke symptomen zoals een afwijking naar 1 zijde, trilling in het stuur, rubber geur, tikkend geluid,..

"Kan je doorrijden met een spijker in je band?"

Er is geen drukverlies, mogelijks zit de spijker niet door de band heen. Het is belangrijk deze direct te laten controleren door een bandenspecialist. U kan voorzichtig verder rijden tot de dichtstbijzijnde bandencentrale. Beperk uw snelheid! 

 

Bij drukverlies raden we aan niet verder te rijden. Rijden met te lage bandendruk is gevaarlijk en maakt de reparatie nadien onmogelijk. Neem contact op met onze banden pechbijstand of monteer uw reservewiel.

"Waarom heb ik geen reservewiel?"

We leven in een wereld waar constructeurs uitgedaagd worden de lat steeds hoger te leggen. Omwille van gewichts en ruimte besparing werd het reservewiel uit de auto geweerd. In plaats daarvan werd een noodkit voorzien die bestaat uit een kleine 12v compressor en een vulling lijm. In de praktijk merken we op dat dit geen waardig alternatief is voor het volwaardig reservewiel. Sommige constructeurs voorzien het reservewiel als optie. 

"Hoe komt een spijker in mijn band?"

Niemand is gevrijwaard van bandenpech. De openbare weg ligt vol scherpe voorwerpen die beschadigingen aan banden kunnen veroorzaken. Ook in de omgeving van een bouwwerf of containerpark loop je gemakkelijk een platte band op.

"Beroep doen op de pechbijstand van Mobiele Bandencentrale?"

7/7 kan je beroep doen op de Mobiele Bandencentrale om uw lekke band te herstellen of vervangen op locatie. Mobiele Bandencentrale de bandencentrale in de buurt helpt jou zo snel als mogelijk terug de baan op. U wilt toch ook dat alles op wieltjes loopt?